W pliku szablonu struktury (hotel_request.json) nie został zdefiniowany typ źródła danych.
HOTEL CIASA SALARES
-
REJSY
-
HOTELS & RESORTS
-
TRAVEL IN STYLE
-
SAFARI
-
WINE TOURS
-
INCENTIVE
Szczegóły oferty
W języku ladyńskim, którym posługują się do dziś rdzenni mieszkańcy włoskich Dolomitów słowo `CIASA` oznacza dom. Ta zasada, by stworzyć wyjątkowy hotel, w którym goście poczują się otuleni ciepłem oraz rodzinną, domową atmosferę przyświecała Idzie i Paoliemu Wieser, gdy w 1960 roku zdecydowali o budowie hotelu. Zainspirowani rodzinną tradycją , gdzie ich babcie: Emma oraz Teresa prowadziły dwa hotele słynące z wyjątkowej kuchni oraz niezwykłej gościnności w dolinie postanowili połączyć te doświadczenia w jednym miejscu. Tak powstał hotel Ciasa Salares.
Dziś u podnóża włoskich Dolomitów (wpisanych w 2009 roku na listę światowego dziedzictwa UNCESCO), w dolinie Val di Salares każdy z gości poczuje przede wszystkim miłość oraz szacunek do lokalnych produktów, aromatów, smaków, faktur i kolorów. Prowadzeniem hotelu zgodnie z rodzinną tradycją zajmuje się syn założycieli - Strefan wraz ze swoją żoną Wilmą i ich synem Janem Clemensem, którego ulubionymi zajęciami są poszukiwania dzikich górskich kwiatów oraz wyjątkowych roślin w dolinie, które następnie najlepsi szefowie kuchni wprowadzają do menu. W każdym z hotelowych pokoi właściciele dbają by elementy dekoracyjne nawiązywały do lokalnego dziedzictwa oraz wpisywały się w naturalny krajobraz.
Gościnność rodziny Wieser utrzymuje się z dala od nowoczesnego minimalizmu i przekłada się na prawdziwy dotyk tradycji. Wyjątkową atmosferę wnętrz tworzą dekoracyjne, ręcznie rzeźbione przez lokalnych rzemieślników meble, naturalne tkaniny, ciepła kolorystka oraz organiczne materiały.
Oferta gastronomiczna hotelu jest znana w całych Włoszech przez swą najwyższą jakość. Szefowie kuchni gotują zainspirowani filozofią właścicieli - `to prawdziwe uczucie odpowiada za jakość produktu`. Codzienne starania, pasja oraz wpojona od najmłodszych lat idea gościnności prowadzą gości drogą najwyższych standardów. W obiekcie funkcjonują trzy restauracje: La Siriola (szef kuchni: Matteo Metullio), La Terrazza z wyjątkowym tarasem, z którego rozpościera się niesamowity widok na Dolomity oraz Salares (szef kuchni: Nicola Zanetti). Ponadto w swojej ofercie hotel posiada pijalnię win z doskonale wyposażonej hotelowej piwniczki, degustacje unikalnych włoskich serów oraz bar czekoladowy serwujący najwyższej jakości wyroby lokalnych cukierników.
Goście szukający aktywnego wypoczynku znajdą w odległości 100 m od hotelu najbliższy wyciąg narciarski. Miejsce, w którym dokładnie położony jest obiekt, czyli skrzyżowanie Alta Badia oraz Coritna jest znakomitym punktem do startu pieszych wycieczek górskich.
Hotel oferuje doskonałą strefę SPA & WELLNESS. Beauty SPA Vives to miejsce, gdzie goście wsłuchają się w swoją duszę. Odkryją na nowo życiową energię, przez ścieżki relaksacyjnych zabiegów. Strefa SPA ozdobiona jest wyjątkowymi stalowymi rzeźbami, które posiadają ręcznie szkicowane ornamenty wykonane przez miejscowych artystów. W ofercie SPA goście znajdą m.in.: profesjonalne gabinety masażu oraz odnowy biologicznej, łaźnię turecką, saunę fińską, kabinę na podczerwień, solarium oraz wanny z hydromasażem. Ponadto Beauty SPA Vives oferuje kącik do infuzji, kryty basen oraz centrum fitness. Strefa SPA jest czynna w godzinach 9:00 - 12:00 i 15:00 - 20:30.
Hotel Highlights:
- hotel z bogatą tradycją rodzinną
- wystrój nawiązujący do lokalnej kultury
- kuchnia oparta na tradycyjnych produktach
- najbliższy wyciąg narciarski w odległości 100 m
- doskonały punkt startowy wycieczek górskich
- centrum SPA & Wellness
- odległość do najbliższego lotniska - 130 km (Port lotniczy Innsbruck, Austria)
Na życzenie świadczymy także dodatkowe usługi
- organizację przelotu
- transfery z lotniska do hotelu
- rezerwację dodatkowych atrakcji na miejscu